Спакон веку святы, прымеркаваныя да збору ўраджаю, былі самыя яркія і шчодрыя. Гэтая добрая старажытная традыцыя – ушаноўваць хлебаробаў і дзякаваць ім за іх нялёгкую працу – жыве і цяпер.
Ва ўсе часы ад таго, колькі збожжа атрымана ў выніку напружанай працы ў полі, залежыў дабрабыт краіны, а таму «Дажынкам», як вянцу хлебаробчай працы, надаецца значная ўвага на дзяржаўным узроўні. Свята ўваходзіць у лік адметных беларускіх мерапрыемстваў, якія аб'ядноўваюць людзей, даюць ім імпульс да стваральнай працы, спрыяюць далейшаму росквіту краіны.
Крыніца: beresta.by
Арыгінал матэрыяла: чытаць